Serviciul ESCROW persoane juridice

Siguranţă şi eficienţă

Contul fiduciar de sechestru este un cont bancar special, gestionat de Mobiasbanca având ca destinaţie depozitarea/păstrarea/blocarea mijloacelor băneşti (sumei ESCROW) pentru achitarea unor bunuri sau servicii şi eliberarea sumei ESCROW doar la îndeplinirea condiţiilor Contractului de cont fiduciar de sechestru.

Contractul fiduciar de sechestru este un contract tripartit, încheiat între Bancă, Plătitor şi  Beneficiar prin care sunt stipulate condiţiile de utilizare a Sumei ESCROW.
 
Dreptul de a gestiona contul fiduciar de sechestru îl are numai Banca, în strictă conformitate cu termenii și condiţiile Contractului de cont fiduciar de sechestru.
 
Utilizarea acestei opțiuni aduce un plus de siguranță atât pentru Plătitor, cât și pentru Beneficiar. Deoarece Banca are rolul de intermediar obligatoriu, datele despre ambii participanți în procesul vânzare-cumpărare vor trece printr-o verificare suplimentară.
 
Pentru Plătitor, aceasta înseamnă că banii vor fi cheltuiți cu adevărat doar la momentul primirii bunului propriu-zis, iar pentru Beneficiar – o asigurare că suma va fi transferată cu certitudine, în cazul îndeplinirii condițiilor contractului. Orice impedimente în tranzacție nu vor afecta integritatea sumei implicate, care se va întoarce la proprietarul de merit. Deoarece achitarea se efectuează prin virament, obțineți o asigurare suplimentară  (mijloacele bănești  vor ajunge cu siguranță la destinație, evitați probabilitatea unor bancnote inutilizabile sau chiar a unor falsuri, suma ajunge direct în cont, fără necesitatea unor acțiuni suplimentare sau pierdere de timp pentru o întâlnire personală).
 
Exemplu:
 
Beneficiarul doreşte să vândă, iar Plătitorul doreşte să cumpere un bun imobil (apartament, casă etc), auto.
În acest caz Mobiasbancă, la cererea clienţilor, gestionează un cont special -cont fiduciar de sechestru şi semnează cu părţile Contractul de cont fiduciar de sechestru, în care sunt indicate toate condiţiile aferente tranzacţiei.
 
În acest cont special  - cont fiduciar de sechestru Plătitorul transferă suma de bani, negociată de către Plătitor şi Beneficiar şi indicată în Contractul de cont fiduciar de sechestru, care reprezintă preţul imobilului, auto, serviciului.
Odată cu transferul mijloacelor bănești  în acest cont special, mijloacele bănești sunt  blocate de către Mobiasbancă şi mijloacele bănești sunt eliberate  în următoarele condiţii:
 
  • Beneficiarului – doar în caz că este prezentat documentul de confirmare că bunul imobil a fost înregistrat de către Agenție Servicii Publice  pe numele Plătitorului şi dreptul de proprietate asupra bunului este trecut pe numele Plătitorului;
  • Plătitorului – doar dacă tranzacţia nu a fost finalizată din anumite motive.
Avantaje:
 
  • Beneficiarului îi este garantată încasarea mijloacelor bănești, în limita disponibilului existent în contul fiduciar de sechestru şi în cazul îndeplinirii condiţiilor stipulate în contractul de cont fiduciar de sechestru;
  • Plătitorului îi este garantată recuperarea întregului disponibil din contul fiduciar de sechestru, în cazul în care tranzacţia nu s-a finalizat din anumite motive;
  • Beneficiaţi de asistenţă juridică profesională la încheierea contractului de cont fiduciar de sechestru şi/sau a contractelor comerciale;
  • Aveţi garanţia utilizării sumelor strict pentru destinaţia stabilită;
  • Reduceţi la zero riscul de primire a bancnotelor false, achitarea având loc prin virament de pe contul fiduciar de sechestru în contul curent al Beneficiarului.
 
Așadar, un cont fiduciar de sechestru reprezintă mai mult decât o formalitate, este o alegere optimă pentru afaceri desfășurate în condiții de maximă securitate, fără posibilitatea unui eșec financiar, cu susținere juridică profesională.
 
Pentru mai multe detalii, consilierul Dvs. vă stă la dispoziţie sau ne puteţi contacta apelând Call Center la 022 256 456, disponibil 24/7.
 
Documente utile:
 

Cerere de aderare la serviciul Escrow