Cupa Mobiasbancă la șah

19 Apr 2018

În vacanța de primăvară s-a desfășurat ”Cupa Mobiasbancă la șah”, organizată de Școala Sportivă Specializată nr.7 de Șah și joc de Dame. În cursa pentru Cupe s-au înscris peste o sută de șahiști cu vârsta până la 16 ani, care au fost repartizaţi în trei grupe valorice. La turneu au participat campioni și vice-campioni ai Moldovei la șah în categoriile sale de vârstă, concursul fiind înregistrat pentru calculul ELO la Federaţia Internaţională de Şah, şahiştii având posibilitatea de a îndeplini normativul de candidat în maestru la şah.

Totodată, turneul a servit drept o bună pregătire pentru tinerii şahişti pentru Campionatul Europei între juniori, care va avea loc în această vară în oraşul Riga (Letonia).

Evenimentul a culminat cu o ceremonie de premiere a celor mai bune minți în acest joc nobil al intelectului, copiii bucurându-se de aprecierea și cadourile primite.

Colaborarea frumoasă între Mobiasbancă și Școala de Șah din Chișinău, unde s-a desfășurat turneul, datează din martie 2016, odată cu lansarea spațiilor exterioare destinate jocului de șah pentru amatori.

Credem în tine! Credem în copiii talentați!