La Mobiasbanca – OTP Group învățăm copiii să gestioneze banii corect!

08 Nov 2019
Cu prilejul Zilei Internaționale a Economisirii un grup de elevi ai claselor a 2-a și a 4-a  din cadrul Liceelor „Vasile Vasilache” și  liceul privat ”Da Vinci”  ne-au vizitat pe 7 noiembrie curent, în cadrul călătoriei „Drumul Banilor”.
 
Copii au aflat multe curiozități despre rolul și valoarea banilor, cum ajung aceștia la Mobiasbanca – OTP Group și apoi în economia reală.
Prima destinație a fost la serviciul de încasare, unde elevii au făcut cunoștință cu întreg procesul de încasare, numărare și depozitare a banilor în trezoreria Băncii.  
 
Apoi au explorat activitatea unei sucursale, au discutat cu conducerea Mobiasbanca și au fost provocați să deseneze „Drumul Banilor” în viziunea lor, în cadrul unui workshop. 
 
Elevii au rămas entuziasmați de modul în care activează o Bancă, cum sunt gestionați banii, care sunt produsele bancare și alte curiozități financiare. Aceștia au spus într-o voce că de azi vor ști să ia decizii corecte în gestionarea propriilor bani. 
 
 
”Este foarte important ca voi de mici copii să știți cum să gestionați mai bine banii, care este valoarea lor și cum se obțin prin multă muncă. De aceea banca noastră va investi pe educația financiară a copiilor și tinerilor, prin lansarea unor programe interesante de economisire și gestiune a banilor”, le-a spus dna Stela Ciobanu, Secretar General Mobiasbanca copiilor în cadrul întâlnirii. 
 
Menționăm că, „Drumul  banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup.