Mobiasbanca - OTP Group premiată pentru al 5-lea an consecutiv de BERD

09 Jul 2020
Mobiasbanca - OTP Group a fost premiată pentru al 5-lea an consecutiv de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes bănci emitente, parte ale Programului de Facilitare a Comerţului (TFP).
 
În cadrul prestigioaselor premii anuale organizate de BERD în cadrul Programului de Facilitare a Comerțului (TFP), Mobiasbanca a fost distinsă cu premiul „Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2019”.
 
Premiul reprezintă o recunoaștere importantă a eforturilor echipei Mobiasbanca - OTP Group și angajamentul în susținerea activitatii de comerț internațional a clienților noștri.
 
„Mobiasbanca, cu suportul BERD, sprijină intens activitatea de comerț extern a clienților noștri, oferind un pachet complet de produse inovative, care reduc la minimum riscurile și îi ajută să exploreze și să abordeze piețe noi. Încurajăm clienții noștri să beneficieze de avantajele instrumentelor Trade Finance pentru a minimiza riscurile aferente comerțului extern, îndeosebi în perioada pe care o traversam acum”, a spus Elena Guzun, director comercial Corporate Banking.
 
„Graţie premiilor anuale în cadrul TFP, suntem mândri să recunoaștem realizările băncilor partenere din 27 de țări, care produc un impact real și utilizează în mod creativ produsele de finanțare ale BERD pentru a sprijini comerțul internațional”, a declarat Francis Malige, director general al BERD.
 
Programul de facilitare a comerțului BERD a fost lansat în anul 1999 şi își propune să promoveze comerțul exterior în ţările în care BERD investește. În prezent TFP include peste 120 de bănci emitente / partenere din 30 de economii.