OTP Group

OTP Group este un jucător bancar dominant în Ungaria și în regiunea Europei Centrale și de Est, care oferă servicii financiare de înaltă calitate pentru cei peste 18,5 milioane de clienți retail, individuali și corporativi din unsprezece țări, prin intermediul a 400 de sucursale, a peste 4000 de bancomate, online și canale digitale de deservire la distanță.  
 
Cu afaceri diversificate în mai multe linii de business, OTP Group oferă servicii tradiționale financiare prin filialele sale, inclusiv, servicii specializate -  leasing auto, fonduri de investiții și produse de asigurare. 
 
Predecesorul OTP Bank, Banca Națională de Economii, înființată în 1949, a devenit companie publică în anul 1990.  Privatizarea OTP Bank a început în 1995, iar  în prezent  este o bancă caracterizată de proprietatea dispersată a investitorilor privați și instituționali (financiari).   
OTP Bank, banca-mamă maghiară a grupului OTP, cu o cotă dominantă de 26% pe piața Ungariei,  a încheiat câteva achiziții de succes în ultimii ani, devenind cel mai activ jucătoral pieței bancare din regiunea Europeană Centrală și de Est . Pe lângă Ungaria, OTP Group operează în prezent în alte 12 țări din regiune prin filialele sale în Ungaria, Albania, Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Rusia și Republica Moldova.
 
Dezvoltarea și extinderea continuă a OTP Bank au contribuit în mod semnificativ la succesul și funcționarea eficientă a grupului bancar, oferind servicii de înaltă calitate atât clienților din retail, cât și clienților instituționali. Într-un mediu concurențial intens, poziția pe piață a OTP Bank este stabilă în mai multe segmente, precum și din punct de vedere al rentabilității este o bancă de primă linie al frontului european.