Grupul OTP a desemnat noul CEO al OTP Bank Moldova

Grupul OTP a desemnat noul CEO al OTP Bank Moldova

OTP Bank - cel mai mare grup independent din Europa Centrală și de Est, a desemnat noul CEO al subsidiarei din Moldova. Este vorba despre Bogdan Spuză, un manager și lider marcant, cu o experiență vastă de peste 20 de ani în domeniul bancar. În data de 10 ianuarie 2022 Consiliul Băncii a aprobat candidatura lui Bogdan Spuză în calitate de CEO al Comitetului Executiv al OTP Bank Moldova, care va deveni președintele băncii după aprobarea de către Banca Națională a Moldovei.

„Dl Spuză are o experiență bogată în domeniul bancar, activând în funcții manageriale strategice, mai mult de 20 ani. Sunt sigur că dlui va continua vectorul de dezvoltare a băncii, experiența sa în funcții de conducere va fi un punct forte pentru consolidarea proceselor și fortificarea poziției pe piața bancară din Republica Moldova, va aduce o contribuție pozitivă și va continua transformarea pentru a fi în pas cu tendințele globale majore și piața mereu exigentă.” a declarat  Zoltán Major, Președintele Consiliului Băncii.

 „Sunt onorat că mi s-a propus să mă alătur acestei echipe. Mulțumesc Grupului OTP Bank pentru încrederea acordată. Sunt convins că împreună cu echipa de management vom continua parcursul de succes al băncii pe piața locală. Ne vom axa prioritar pe transformarea digitală, dezvoltarea intermedierii financiare și susținerea economiei locale aplicând experiența internațională a Grupului OTP în Moldova. În 2022 ne propunem să fortificăm imaginea băncii, vom continua să investim în creșterea profesională a angajaților, la fel ne dorim o dezvoltare durabilă, constantă, care este aliniată tendințelor globale majore.” a declarat Bogdan Spuză, noul CEO desemnat al Comitetului Executiv OTP Bank.


Până la aprobarea BNM, dl Spuză beneficiază de suportul echipei de management pentru perioada de integrare. Fiind responsabil de realizarea și implementarea noilor strategii în contextul schimbărilor tehnologice, de reglementare și comportament de consum în piață, dlui își va folosi experiența pentru a continua dezvoltarea de succes a băncii, cu precădere în sfera digitală, consolidând poziția OTP Bank pe piața locală.

Share on Facebook