Picture

Serviciul Escrow

Soluție optimă

pentru orice tranzacție contractuală

Fără sumă minimă

de constituire

Poate fi deschis

și în valută

Contul ESCROW este un cont bancar special, deschis pe numele Cumpărătorului, având ca destinație depozitarea, păstrarea sau blocarea mijloacelor bănești (a sumei ESCROW) pentru achitarea unor bunuri sau servicii, până la finalizarea cu succes a tranzacțiilor imobiliare, de prestări servicii sau livrare a bunurilor. Suma ESCROW se va elibera doar la îndeplinirea condițiilor Contractului ESCROW.

Contractul ESCROW este un contract tripartit încheiat între Bancă, Cumpărător și Vânzător prin care sunt stipulate condițiile de utilizare a Sumei ESCROW. Dreptul de a gestiona contul ESCROW îi revine în exclusivitate Băncii, în strictă conformitate cu condițiile Contractului ESCROW.

Cum funcționează contul Escrow?

Vânzătorul își dorește să vândă, iar Cumpărătorul să cumpere un bun imobil (apartament, casă etc.). La solicitarea clienților, Banca deschide un cont ESCROW pe numele Cumpărătorului și semnează un contract tripartit (Contractul ESCROW) în care indică toate condițiile aferente tranzacției.

Cumpărătorul depune în contul Escrow, suma de bani negociată cu Vânzătorul și indicată în Contractul ESCROW (prețul imobilului). Odată ce banii sunt depuși, contul este blocat de către Bancă, ei putând fi eliberați în următoarele condiții:

  • Vânzătorului – doar în cazul în care este prezentat documentul ce confirmă înregistrarea bunului imobil și a dreptului de proprietate pe numele Cumpărătorului, de către OTC.
  • Cumpărătorului – numai dacă tranzacția nu a fost finalizată, din anumite motive.

Avantajele tale

  • Soluție optimă pentru orice tranzacție contractuală
  • Fără sumă minimă de constituire
  • Poate fi deschis și în valută
  • Garanția că suma stabilită prin contract va fi utilizată conform destinației

Informații utile, regulamente, costuri