Picture

Plătește cu Google Pay

Simplu, ușor și sigur. Acum și la OTP Bank

Picture

Plătește cu Google Pay

Simplu, ușor și sigur. Acum și la OTP Bank

Plătești simplu și rapid

oriunde în lume

Siguranță sporită

grație tokenizării

Zero costuri

 la înrolarea și utilizarea cardului

Despre Google Pay

Google Pay este o modalitate sigură de plată în magazine, în aplicații și pe Internet. Google Wallet este un portmoneu digital, o aplicația care stochează cardurile bancare,  astfel încât să le poți utiliza cu Google Pay.

Tot aici pot fi stocate cardurile de loialitate, biletele de avion și multe altele. Prin intermediul Google Pay poți plăti cu telefonul, tableta sau ceasul inteligent în orice magazin din țară sau din străinătate care acceptă plățile contactless, la comercianții online și în aplicații mobile care acceptă Google Pay.

Pentru a utiliza Google Pay este necesar:

- să ai un dispozitiv cu sistem de operare minim Android 5/Wear OS 2.15 și tehnologia NFC
- să instalezi aplicația Google Wallet din magazinul online Google Play Store
- să fii posesorului unui card Visa OTP Bank (Business, debit sau credit)
- să te asiguri că ai actualizat numărul de telefon mobil declarat la bancă. Pentru suport, contactează Call Center la +37322256456.

Nu ai încă un card Visa de la OTP Bank? Alege-l pe cel care ți se potrivește aici.

Avantajele Google Pay

  • Simplu și rapid.
    Cu Google Pay nu mai trebuie să cauți cardurile în portmoneu, este suficient să apropii telefonul sau ceasul de ecranul dispozitivului care acceptă plăți contactless și plata va fi efectuată în câteva secunde.
  • Siguranță sporită la fiecare plată.
    Google Wallet nu distribuie datele reale de card, ci le înlocuiește cu un cod numeric virtual (token) care se modifică la fiecare plată, prin urmare informațiile tale de plată nu sunt comunicate comerciantului. Google nu stochează și nu distribuie nici un detaliu despre cardurile tale sau datele tale personale și nu păstrează informațiile cu privire la tranzacții. Mai mult, utilizând cardul tău Visa de la OTP Bank prin Google Pay, te vei bucura de toate avantajele, beneficiile și protecția pe care acesta le oferă.
  • Zero costuri.
    Serviciul Google Pay este absolut gratuit. Tranzacțiile sunt procesate cu aceleași comisioane ca atunci când plătești cu un card fizic.

Cum înrolezi cardurile în Google Wallet?

Înrolarea cardului tău Visa de la OTP Bank durează doar câteva momente. Iată ce trebuie să faci:

1. Deschide aplicația Google Wallet
2. Apasă butonul "+ Adaugă în Portofel"
3. Selectează opțiunea “Card de plată
4. Introdu datele cardului tău Visa de la OTP Bank (numărul cardului, data expirării și cvv)
5. Urmează instrucțiunile de pe ecran
6. Introdu codul de verificare primit prin SMS la numărul de telefon înregistrat la bancă sau permite-i telefonului să-l introducă automat.
7. Setează cardul Visa de la OTP Bank drept card implicit și bucură-te de plăți rapide și sigure

Tutorial Google

Cum plătești cu Google Pay

În magazine

Pentru a plăti cu telefonul este suficient să activezi / deblochezi ecranul, să apropii telefonul de terminalul de plată și să aștepți mesajul de confirmare a plății. Nu este necesar să accesezi aplicația. Singurul lucru de care trebuie să te asiguri, este să ai funcția NFC activă.

Pentru a plăti cu un smartwatch, deschide aplicația Google Wallet pe dispozitivul tău și apropie-l de terminalul POS până primești confirmarea prin semnal sonor sau vibrație.

Notă: pentru unele tranzacții, Google Pay poate solicita confirmarea adițională prin Face/Touch ID sau parolă. Acest lucru ajută la prevenirea fraudelor, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat.

Online

Cu Google Pay poți plăti în doar câteva click-uri oriunde este indicat butonul ”G Pay” sau ”Buy with G Pay” (pe site-uri sau în aplicații mobile), fără a introduce datele cardului sau informații adiționale.

Întrebări frecvente

Care sunt limitele de tranzacționare prin Google Pay?

Limitele de utilizare Google Pay sunt identice cu cele ale cardului fizic.

Ce se întâmplă când expiră cardul?

În cazul expirării cardului, un nou card este emis automat și datele acestuia sunt actualizate de asemenea în mod automat în Google Pay, după activarea noului card.

Ce trebuie sa fac dacă îmi schimb telefonul/gadget-ul?

În cazul în care schimbi telefonul/gadgetul, este necesar să adaugi din nou cardurile OTP Bank în Google Pay. Asigură-te însă, că ai șters toate cardurile din telefonul/gadgetul vechi. Dacă telefonul/gadget-ul a fost pierdut sau furat, poți oricând să blochezi și să ștergi datele de pe acesta, utilizând opțiunea „Găsește-mi dispozitivul” (Find My Device). Află mai multe informații pe https://support.google.com/

Cum procedez dacă întimpin probleme la înrolarea cardului în Google Pay?

Contactează Call Center la +37322256456 pentru detalii și suport în finalizarea procesului de înrolare a cardului.

Cum schimb/modific cardul implicit în Google Pay?

Direct din Google Wallet, alegi cardul pe care dorești să îl setezi card prestabilit/implicit.

Unde sunt salvate cardurile mele, atunci când le adaug în Google Wallet?

Cardurile și operațiunile tale se salvează în contul tău Google, bazat pe securitate încorporată, elaborată ca să detecteze și să blocheze pericole ca: spam și viruși. Poți gestiona sau modifica setările tale de securitate oricând.