Atenție la fraude! Mesaje „Actualizarea/corectarea adresei de livrare a coletui”

Atenție la fraude! Mesaje „Actualizarea/corectarea adresei de livrare a coletui”

Exemple mesaje SMS
Exemple mesaje SMS

Atenție la fraude!

Recent, au apărut mesaje frauduloase sub pretextul „Actualizarea/corectarea adresei de livrare a coletului”. Această tendință este în creștere, iar riscul de a cădea victimă unor tentative de escrocherie este real. Iată câteva recomandări importante pentru a te proteja:

1. Verifică mesajele cu atenție: examinează cu atenție orice solicitare de actualizare a adresei. Contactează direct firma de curierat pentru confirmare.
2. Evită accesarea link-urilor dubioase: în mesajele frauduloase, se cere adesea accesarea unui link pentru a corecta datele de livrare.
3. Protejează-ți datele bancare: nu dezvălui informații sensibile precum data expirării cardului, codul CVV sau parolele de securitate primite prin SMS de la bancă.
4. Nu comunica coduri de activare: ignoră cererile de coduri de activare sau înrolare pentru servicii precum Google Pay sau Garmin Pay.
5. Contactează OTP Bank la +373 22 256 456 pentru orice problemă.

Fii precaut! Protejează-ți datele personale și acționează cu prudență în fața mesajelor suspecte.

Mai multe detalii despre tipurile de fraude și modalități de combatere a lor puteți afla accesând pagina dedicată securității cardurilor bancare.

 

Distribuie pe Facebook