”Drumul Banilor” cu elevii liceului „Mihai Eminescu” din Călărași

”Drumul Banilor” cu elevii liceului „Mihai Eminescu” din Călărași

 

În cadrul campaniei ”Drumul Banilor”, 30 de elevi ai liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din Sipoteni, raionul Călărași, au explorat cum pot fi mai agili cu banii alături de trainerii Fundației pentru Educație Financiară ”OK” și angajații OTP Bank.

Campania este lansată anual de Banca Națională a Moldovei (BNM) în parteneriat cu băncile comerciale și include diverse activități de promovare a educației financiare. Ediția curentă marchează aniversarea de 30 de ani de la introducerea monedei naționale.  

În urma excursiei la BNM unde tinerii au aflat despre circuitul banilor și rolul băncilor în economie, trainerii Fundației ”OK” și angajații OTP Bank i-au invitat într-o călătorie imaginară prin activitatea bancară.

Tinerii au fost curioși despre departamentele băncii și oportunități de carieră. Subiectele de marketing și analiză financiară s-au bucurat de un interes deosebit. Ulterior, un joc interactiv i-a provocat să administreze cât mai eficient o sumă de bani: investiții pe piața financiară, conturi de economii și diverse idei de afaceri. Au fost comparate soluțiile de creditare bancare cu cele ale instituțiilor de microfinațare, apreciate riscurile și beneficiile lor.

Întrebați despre cum își imaginează o bancă de succes, mai mulți au menționat digitalizarea.

Una dintre elevele cl. a X-a, care deține un card bancar, a menționat: ”Pentru a gestiona banii și timpul eficient, e important ca toate serviciile bancare și informația despre tranzacții să fie disponibile online. Ar fi util să avem și acces la funcționalități pentru economisirea mai ușoară: bugetarea lunară, setarea plafoanelor de cheltuieli și a alertelor pentru acestea.”

Dezbaterea celor mai eficiente metode de investiții a captivat elevii, care au invitat trainerii Fundației ”OK” la Sipoteni pentru a continua. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele.

OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare.

Fundația pentru Educație Financiară ”OK” a fost creată la data de 5 Decembrie 2019, sub patronajul OTP Bank S.A. cu scopul de a contribui la creșterea gradului de educație financiară în Republica Moldova. Peste 5.000 de persoane, copii, tineri și adulți, din 32 localități din țară, au beneficiat de programele de educație financiară ale Fundației.

Distribuie pe Facebook