Ziua Sindromului Down - #DincoloDeStereotipuri alături de AO Sunshine

Ziua Sindromului Down - #DincoloDeStereotipuri alături de AO Sunshine

 

În fiecare an de 21 martie, punem în lumină poveștile persoanelor cu sindromul Down (SD) pentru a crea un mediu prietenos de care ne putem bucura toți, indiferent de abilități. În acest an campania mondială ”Ziua Sindromului Down,” a lansat societății apelul de a privi #DincoloDeStereotipuri.

În cadrul campaniei, persoanele cu SD sunt invitate să împărtășească din experiența proprie, în particular limitările impuse de atitudini stereotipice din partea societății.

Una din aceste experiențe este a Adrianei, 19 ani care ne-a spus: ”Oamenii cred că noi suntem mereu copii. Sunt o tânără căreia îi place să danseze și să se distreze cu prietenii la fel ca și altor tineri de vârsta mea.”

Diversitatea de necesități și abilități, este reflectată și în mărturia Mariei, 18 ani: ”Media reflectă persoanele cu sindromul Down mereu făcând lucruri incredibile și inspiraționale. Apoi văd cum oamenii o privesc pe sora mea și se întreabă: ”De ce nu poate fi și ea la fel?” E foarte dureros. Sora mea e minunată! Mi-aș fi dorit ca cei care o judecă să o cunoască la fel de bine ca mine.”

Recunoașterea necesităților și aspirațiilor diverse este primul pas în asigurarea unei vieți împlinite. OTP Bank este alături de comunitatea SD din Moldova, prin susținerea, de la fondarea în 2018 a A.O. Sunshine – organizație ce promovează drepturile persoanelor cu SD și oferă servicii specializate de dezvoltare și recuperare. În acest an, de 21 martie A.O. Sunshine organizează evenimentul ”Ziua Sindromului Down” pentru a spori gradul de conștientizare a diversității persoanelor cu SD și familiilor lor. Evenimentul va avea loc la Courtyard by Marriot Hotel, Chișinău, între orele 15:00-17:00, cu participarea copiilor și tinerilor cu SD, artiștilor și designerilor vestimentari autohtoni.

Vă invităm să susțineți campania #DincoloDeStereotipuri prin postări personale, participare la eveniment sau redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către A.O. Sunshine, c/f: 1018620001908. Pentru mai multe detalii despre modul de redirecționare a impozitului, accesați pagina Campania 2%.

Distribuie pe Facebook