Picture

Responsabilitate socială

VOLUNTARIAT

 Cultura voluntariatului este adânc înrădăcinată în cadrul băncii, actele de caritate și voluntariatul fiind parte din ADN-ul OTP Bank. Angajații băncii se impică activ în inițiativele socilale ale comunității, susținând cauze caritabile prin sport, ajutor fizic și donații, descoperind bucuria faptei bune pentru aproape. 

O speranță dăruită prin sport - Hospice of Hope Moldova
Pasionații de ciclism, fotbal sau tenis de masă  din cadrul băncii combină cu plăcere practicarea modului sănătos de viață și  faptele bune, prin participarea la turneul Hospice Bike Tour, Hospice Football Cup și Turneul Anual de Tenis de Masă. Evenimentele caritabile au scopul de a colecta fonduri pentru  dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunile Republicii Moldova și asigurarea de îngrijire medicală, asistență socială și psiho-emoțională pentru copiii și adulții care suferă de boli incurabile în stadii terminale. 

Maratonul Internațional Chișinău
An de an numărul adepților alergărilor și a modului sănătos de viață crește în bancă, formând o comunitate de voluntari care participă la diverse competiții sportive cu scop caritabil și social. Începând cu prima ediție, din 2014, echipa de maratoniști a băncii participă la Maratonul Internațional Chișinău, care reunește mii de sportivi din toate colțurile lumii. Voluntarii băncii au susținut și alte proiecte pentru susţinerea femeilor bolnave de cancer mamar - Run Pink și strângerea de fonduri pentru finalizarea construcțiilor la Centrul Tony Hawks în Chișinău pentru copiii cu afecțiuni cronice neuro-musculare, ortopedice, cardio-vasculare și respiratorii din familii vulnerabile.

Clubul Internațional al Femeilor din Moldova (IWCM)
OTP Bank este partenerul IWCM la evenimentul caritabil Winter Charity Bazzar, organizat în fiecare an în luna decembrie. Voluntarii băncii au oportunitatea de vinde în cadrul târgului produse de patiserie și  diverse decorațiuni confecționate manual, iar banii sunt donați pentru copii din centrele de plasament.